Anketa má ve Strakonicích přispět ke změně sídliště

17. únor 2005

Lidé z nejhustěji osídleného strakonického sídliště Mír mohou v anketě rozhodnout o jeho nové podobě. Radnice připravuje studii, jež počítá s jeho regenerací a chce znát i názory obyvatel. Na sídlišti by měla vzniknout například nová parkovací místa nebo hřiště pro děti, řekla ČTK architektka města Marta Slámová.

Do poštovních schránek na sídlišti dnes roznesou pracovníci radnice zhruba 600 anketních lístků. Vyplněné dotazníky bude do 11. března radnice shromažďovat a úředníci pak požadavky obyvatel vyhodnotí. Na přelomu března a dubna plánuje radnice setkání, kde budou moci lidé vznést připomínky k již hotovému projektu. "Tak, aby to nebylo, že si někdo sedne v kanceláři a něco vymyslí. Projekt by měl odpovídat konkrétním představám a podmínkám na sídlišti," řekla Slámová.

Strakonická radnice obnovuje od roku 2001 již třetí sídliště. Jako první investovala 30 milionů korun do regenerace sídliště Stavbařů. Osm milionů přitom získala z dotace. Nyní počítá i s rekonstrukcí sídliště 1. máje poblíž silnice z Prahy na Strážný.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio