Aliatel chce na jihu rozšířit působnost

12. září 2003

Telekomunikační společnost Aliatel chce na jihu Čech rozšiřovat spolupráci i s podniky menší a střední velikosti.

Její tržby v jižních Čechách se letos přiblíží hranici 80 milionů korun a budou představovat asi deset procent celkových tržeb v regionech, řekl na tiskové konferenci generální ředitel společnosti Bernhard Fanger.

Zatím mezi zákazníky tohoto alternativního operátora patří řada významných jihočeských podniků, jako jsou Madeta, Vodovody a kanalizace Jižní Čechy (VaK JČ), JIP - Papírny Větřní, Jihočeská energetika a Moeller Elektrotechnika. "Spolupráce s Aliatelem vytváří základ pro jednotné telekomunikační prostředí v rámci naší společnosti," uvedl generální ředitel VaK JČ Petr Hudler. V jižních Čechách Aliatel pokrývá vedle Českých Budějovic, Tábora, Strakonic, Českého Krumlova, Písku a Jindřichova Hradce také oblast Plané nad Lužnicí a Sezimova Ústí na Táborsku. Své služby poskytuje i klíčovým zdravotnickým zařízením a městům České Budějovice a Písek.

Aliatel vlastní z 60 procent rozvodné energetické akciové společnosti, zbývajících 40 procent drží německá RWE Com. V prvním pololetí letošního roku měla společnost tržby 1,213 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 41 procent.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio