Aby mohlo v Budějovicích vyrůst víc nadějných hokejistů, založil Jaroslav Pouzar klub

15. leden 2020 16:23

Jaroslav Pouzar ve své kariéře třikrát vyhrál Stanley Cup a dvakrát zdvihal nad hlavu pohár pro hokejové mistry světa. Rád by viděl své následovníky také s medailemi, ale moc spokojený s výchovou malých hokejistů není.

I proto založil klub, který pojmenoval Lvi České Budějovice a pro který už šest let  připravuje turnaj. „Letos jsme měli osm týmů, finále hrál Motor se Lvy, takže budějcké derby. Tady ještě nejde o nějaké tituly, ale o to, aby se děti bavily sportem, aby si vyzkoušely, co umí,“ popsal.

Během turnaje viděl i krásné výkony. „Jeden náš hráč dal už třináct gólů, takže je na tom technicky velmi dobře. Já mám rád, když si mezi sebou přihrávají. Individuální technika je důležitá, ale nutná je i spolupráce pro tým, a to si tady mohou vyzkoušet,“ řekl Jaroslav Pouzar.

Čtěte také

Právě ke spolupráci by podle něj měli trenéři malé hráče vést, už proto, aby se bilance českých reprezentačních výběrů  vylepšila. Jaroslav Pouzar se také proto sám věnuje českobudějovickým Lvům a jejich zápasy sleduje zostřeným pohledem.

Přání Jaroslava Pouzara do roku 2020 se týkalo právě hokeje a Lvů o hodně víc než jeho osobních ambicí a třeba předsevzetí. „Jediné, co bych potřeboval, je malinko zhubnout, ale to víte, to je těžké, to jídlo je dobré a pivo taky, takže nějaká předsevzetí nemám,“ přiznal.

„Budu se ale snažit, aby naše Lvíčata měla finance na to, aby mohla dál pokračovat. Myslím, že je dobré pro budějcký hokej, když jsou tu dva kluby, ve kterých by mohli vyrůst hráči pro Motor. Zatím tam moc hráčů tady vychovaných není,“ dodal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související