Zahájí SK České Budějovice příští sezonu na svém?

15. květen 2003

Fotbalisté SK České Budějovice ještě stále svádějí boj o udržení v I. lize. Kromě boje o udržení, ale budou muset možná představitelé klubu i hráči řešit další problém. Plánovaná rekonstrukce stadionu na Střeleckém ostrově zřejmě nebude do začátku příští sezony hotova.

Rekonstrukce byla nutná hlavně proto, aby parametry stadionu odpovídaly předpisům UEFA. Podobný problém jako v Č. Budějovicích řeší i v jiných městech, ale téměř všude věří, že se jim úpravy podaří stihnout do začátku soutěže. Případně se několik zápasů odehraje na jiných stadionech. V Českých Budějovicích je ovšem situace odlišná. Zde se s úpravami ještě ani pořádně nezačalo, proto hrozí zdejším prvoligovým fotbalistům, že se budou muset na dost dlouhou dobu přesunout na jiný stadion. Podle ředitele klubu SK ČB Jiřího Stieglera již oslovili představitelé klubu funkcionáře Příbrami. Ke konkrétním jednáním ovšem zatím nedošlo.

Důvodem zpoždění stavebních prací jsou především nevyjasněné majetkoprávní vztahy, což znemmožňuje žádat o stavební povolení. Příští týden se sejde dozorčí rada, která rozhodne o způsobu řešení nastalé situace.

autor: čro čb
Spustit audio