Za hokejové Budějovice možná nastoupí Kanaďan

30. listopad 2004

Lídra první hokejové ligy z Českých Budějovic by v boji o návrat do extraligy mohl posílit kanadský obránce Andrew Ference.

Pokud nedojde k nějaké komplikaci, objeví se spoluhráč Romana Turka z Calgary na jihu Čech již koncem tohoto týdne.

"Není to ještě definitivně hotové. Jednáme, ale jak se Andrew vyjádřil, mělo by to být potvrzené. Pokud nebude žádný zádrhel, přiletí možná už ve čtvrtek," řekl ČTK generální manažer Českých Budějovic František Joun. Pětadvacetiletý Ference, člen mužstva letošních finalistů Stanleyova poháru, by se stal pátou posilou Českých Budějovic při výluce v NHL. V týmu už jsou tři českobudějovičtí odchovanci - útočníci Václav Prospal (Tampa Bay), Radek Dvořák (Edmonton) a obránce Radek Martínek (New York Islanders). S mužstvem se připravuje i brankář Turek, který již brzy nastoupí. "Záleží na domluvě s trenérem, ale mohl by naskočit už někdy tento týden," podotkl Joun.

Ferenceho si vybral v roce 1997 v osmém kole draftu jako celkově 208. hráče Pittsburgh. Od roku 1999 odehrál za tři a půl sezony za Penguins celkem 181 utkání a připsal si 46 bodů za 14 branek a 32 přihrávek. Po přestupu do Calgary má na kontě z 88 utkání základní části 20 bodů za čtyři branky a 16 přihrávek. Při cestě do neúspěšného finále v letošním play off zaznamenal v 26 duelech tři asistence.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio