Z bývalého armádního stadionu bude moderní sportovní areál

22. červenec 2004

Na zhruba 17,5 milionu korun přijde modernizace bývalého armádního stadionu Míru v Táboře, jehož bezúplatný převod na město již v červnu schválila vláda.

Práce již začaly, neboť město areál užívá na základě platné nájemní smlouvy, řekl ČTK vedoucí odboru školství táborského městského úřadu Radomír Kouba.

Již v říjnu by měl fungovat lehkoatletický stadion s osmi drahami a dalšími sektory s umělým povrchem, vyhovující parametrům Mezinárodní atletické federace. Z tohoto hlediska bude nejlépe vybaveným sportovištěm v jižních Čechách. "Na tuto akci jsme získali osmimilionovou dotaci krajského úřadu Jihočeského kraje, jedná se také o převodu dotace ministerstva školství v částce tři miliony korun, přislíbené táborským atletům, na město. Zbytek uhradí město ze svého rozpočtu, rozhodnutí o tom padlo již v roce 2001," uvedl Kouba. Připomněl, že dosud nenastaly právní účinky rozhodnutí vlády o bezúplatném převodu stadionu na město. Nebyla totiž ještě podepsána smlouva s armádou a podle ní proveden zápis v katastru nemovitostí. "Chceme tyto kroky realizovat co nejdříve, aby v době dokončení prací byl již stadion naším majetkem," řekl Kouba. Bývalý armádní stadion v Táboře tvoří oplocený areál s atletickým oválem, fotbalovým hřištěm, malou krytou halou a potřebným zázemím, včetně šatny, posilovny a sauny. Jeho převzetím se podle Kouby dále rozšíří ucelený prostor pro sportovní dění kolem břehu rybníku Jordán. V sousedství stadionu totiž již městu patří všesportovní hala, plavecký stadion a venkovní plavecký areál s toboganem a fotbalové hřiště.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio