Výstaviště stále opravuje škody po povodních

27. listopad 2003

Záplavy loni v srpnu způsobily v areálu společnosti Výstaviště České Budějovice, a. s. škody ve výši 150 milionů korun a opravy, které pokračovaly celý letošní rok, ještě nejsou zcela dokončeny.

Přesto se Výstavišti letos podařilo připravit všechny plánované akce a ředitelka společnosti Marcela Payerová považuje první výstavní sezonu po loňských povodních za poměrně úspěšnou.

"I tento rok je ještě poznamenán povodněmi, protože poškození bylo velmi rozsáhlé. Naše letošní výsledky však neovlivní, neboť jsme majetek měli dobře pojištěn," řekla novinářům Payerová. V roce 2004 bude podle ní nutné dokončit opravy v severní části výstavního areálu, ale odhadované náklady by už neměly překročit tři miliony korun. Do konce letošního roku by také mělo být rozhodnuto o případném prodeji části výstaviště.

Loni vykázala společnost ztrátu více než 24 milionů korun. Důvodem bylo to, že společnost musela kvůli povodňovým škodám zrušit mezinárodní agrosalon Země živitelka, který pro ni představuje téměř polovinu ročních tržeb. Proti roku 2001 klesly z 93 milionů na 49 milionů korun. Letošní předpokládané výsledky Payerová zatím neuvedla, ale všechny akce podle ní skončily se slušným ekonomickým efektem.

Sezonu v areálu českobudějovického Výstaviště ukončí Adventní trhy a Móda show, které se konají od dnešního dne do neděle. Na téměř 3000 metrech čtverečních najdou návštěvníci, kteří na tyto akce neplatí vstupné, bezmála 200 vystavovatelů.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio