Výroba kovových šperků

Andrea Vachová z Nových Hradů vytváří kovové šperky
Andrea Vachová z Nových Hradů vytváří kovové šperky
0:00
/
0:00

Andrea Vachová z Nových Hradů vytváří kovové šperky. Do jejich výroby se pustila náhodou a technika ji zaujala natolik, že o ní dokonce vydala knihu.

Také zalistujeme kuchařskými příběhy lidí, kteří mají rádi jídlo. Celkově 112 receptů nabízí knížka Jíme zdravě ve městě i na venkově. Najdete v ní nejen jednoduché a zdravé recepty pro různé příležitosti, ale také inspirativní příběhy a postřehy kuchařů.

Listujeme knihou Jíme zdravě

Recept na pečené kuře se zeleninou

2 jarní kuřata
200g malých brambor
200g ředkviček
200g brokolice
200g cherry rajčat
200g mrkve

Na zálivku: 3 lžíce balsamica, 1, lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, kůra a šťáva z 1 citronu, pepř.

1. Troubu předehřejte na 180° Celsia. V misce smíchejte balsamico, med, olivový olej, sůl, pepř, rozmarýn a kůru a šťávu z citronu.

2. Kuřata olyjte a připravenou zálivku důkladně vmasírujte do masa. Kuřata nechte stranou odležet. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny nebo plátky, mrkev nakrájejte na kolečka nebo na plátky, ředkvičky očistěte a rozpulte, cherry rajčátka rozkrájejte na poloviny a brokolici rozdělte na růžičky.

3. Kuřata dejte na plech vyložený pečícím papírem. Plech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 70 až 80 minut dozlatova. Po zhruba 40 minutách pečení přidejte ředkvičky, brkev a brambory, po 50 minutách brokolici a na posledních 10 minut cherry rajčátky.

4. Hotová kuřátka pak podávejte s pečenou zeleninou nebo další přílohou