Víkendový sport ve výsledcích

21. říjen 2002

Dlouho neporažení fotbalisté Jablonce o víkendu utrpěli druhou pořážku venku za sebou. V Českých Budějovicích prohráli stejně jako minule v Olomouci o tři branky, tentokrát 1:4. Vítězství mírně usnadnilo Jihočechům pozici na konci tabulky i situaci trenérovi Pavlu Tobiášovi, který dovedl svůj tým ke třetí domácí výhře.

Ve volejbalové extralize prohrál Jihostroj České Budějovice na palubovce Chance Odolena Voda 1:3 po setech 29:31, 25:20, 22:25 a 20:25. Obě mužstva předváděla výborný volejbal, ale úspěch nakonec slavilo zejména lepší podání Odolena Vody. Jihočeským obhájcům titulu patří po úvodní prohře třetí místo, jejich včerejším soupeřům vedoucí pozice.

Třeboňským házenkářům se konečně podařilo zvítězit v utkání první ligy, když porazili Rožnov pod Radhoštěm 30:26 a dostali se na 10. pozici. Ženy Slovanu Jindřichův Hradec v první lize prohrály, a to s Pardubicemi 14:19 a klesly ze druhého na třetí místo tabulky.

Hokejisté HC České Budějovice už 5 kol neprohráli a dokonce zvládli na výbornou tři těžké zápasy za sebou. Poté, co v pátek porazili druhý Litvínov, zdolali včera doma lýdra tabulky Pardubice 7:3, když se 3x trefil Turek a dále Seiler, Suchánek, Ondřej a Kotaška. Jihočeši se tak dostali na 10. pozici a jen 3 body je dělí od 4. místa. Vedou stále Pardubice. Ještě doplním výsledky ostatních zápasů: Plzeň - Vsetín 1:2, Litvínov - Liberec 3:1, Karlovy Vary - Znojmo 1:0, Havířov - Třinec 0:6, Slavia Praha - Vítkovice 0:0 po prodloužení a v sobotu porazila Sparta po prodloužení Zlín 3:2.

Ve druhé hokejové lize skupině Západ vyhrály Strakonice nad Teplicemi 3:0 a jsou 4., ve skupině Střed prohrál vedoucí tým Jindřichův Hradec na ledě Pelhřimova 3:6, ale stále je v čele tabulky. Tábor prohrál v Chrudimi 1:3 a Český Krumlov v Havlíčkově Brodě 2:4.

Fotbalisté Strakonic prohráli v utkání 11. kola divize A v Břevnově 1:2, přesto zůstali v čele tabulky. Tábor hrál nerozhodně 2:2 se Satalicemi, Milevsko prohrálo v Rokycanech 0:3, Hluboká podlehla doma Třeboni 1:3, Kaplice v Benešově 0:4 a Sezimovo Ústí v Praze Aritmě 0:1.

autor: čro čb
Spustit audio