Vanilkové rohlíčky jsou naprostá vánoční klasika. Tady je recept Ivy Hüttnerové
Dnes pro vás mám recept na vanilkové rohlíčky. Tyhle si zamilujete.
- 300 g prosáté hladké mouky
- 50 g prosátého moučkového cukru
- 200 g másla
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
Postup
Ze surovin vypracujete hladké těsto, které necháte přes noc v lednici a můžete se pustit do pečení.
Plech jen lehce vymažte máslem a tvarujte rohlíčky. Pečte 6–8 minut ve vyhřáté troubě na 180°C.
Ještě horké obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://budejovice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://budejovice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.