Václav Marek a jeho Modrá hvězda v Českém rozhlasu České Budějovice

18. říjen 2013

Starý dobrý jazz a swing převážně českých autorů z 30. a 40. let minulého století ožil ve čtvrtek 24. října od 19 hodin ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Postaral se o to akordeonista a kapelník Václav Marek se svým malým orchestrem Blue Star neboli Modrá hvězda, jehož součástí je taktéž dívčí vokální trio.

Blue Star už více než desetiletí patří k elitě české swingové revivalové scény společně s Melody Makers Ondřeje Havelky a The Swings. Má za sebou tři vydařená alba, spoustu koncertů doma i v zahraničí i spolupráci s populárními osobnostmi Jiřím Suchým, Jitkou Molavcovou, Alešem Cibulkou a řadou dalších.

Slunečnice, Dívka v modrém, Říkej mi to prosím potichoučku, Děkuji, bylo to krásné a mnohé jiné české šlágry ze zlatých časů swingů vkusně předvede Václav Marek and his Blue Star o předposledním říjnovém večeru v českobudějovickém rozhlasovém studiu.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.