V Prachaticích bude koupaliště za 52 milionů

31. červenec 2006

Poklepání na základní kámen odstartovalo dnes výstavbu koupaliště v Prachaticích. Přes 52 milionů korun bude potřeba k tomu, aby se stávající vodní nádrž Hulák změnila v moderní veřejné koupaliště.

Práce s termínem ukončení 30. června 2007 začnou podle vedoucího odboru investic Městského úřadu Prachatice Jaromíra Markytána hned zítra - první srpnový den - vypouštěním vody.

Jak doplnil starosta Prachatic Jan Bauer, bude nový areál nabízet podobné služby jako srovnatelná zařízení v jiných městech České republiky. To znamená, že bude vybaven dětským brouzdalištěm, plaveckým bazénem, různými vodními atrakcemi včetně čtyřdráhové skluzavky. Samozřejmostí je zázemí jako šatny, převlékárny a občerstvení.

Vodymilovné občany a návštěvníky Prachatic tak od příštího týdne, konkrétně od 8. srpna, čekají svízelné chvíle. Kromě oblíbeného přírodního koupaliště na rybníku Hulák přijdou na tři týdny také o koupání v krytém plaveckém bazénu, kde se chystá výměna oken a oprava omítek a vzduchotechniky ve sprchách.

autor: čro čb
Spustit audio