V kuchyni umí být ženy velice vynalézavé. Zvlášť, když se něco nepodaří

Triků, jak zachránit drobné katastrofy v kuchyni, měly naše babičky nespočet.

Osvědčené triky našich babiček jsou k nezaplacení. Dnes přináším několik rad do kuchyně:

  • Přesolenou omáčku zachráníte lžičkou dobrého včelího medu.
  • Přesolenou masovou šťávu zase krásně srovnáte, když v ní povaříte chlebovou kůrku.
  • Řídkou omáčku zahustíte kouskem studeného másla, do kterého vmícháte hladkou mouku.
  • Vystřikuje vám při smažení tuk z pánve? Přidejte trochu soli. A když se tuk v pánvi připaluje, dejte při smažení do omastku třeba několik kousků bramborové slupky.
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.