Úterý: Brigády - příjemný přivýdělek, nebo nutnost?

15. září 2015

Přivydělávali jste si někdy jako studenti? Na jakou brigádu nezapomenete? Užili jste si na brigádě hodně legrace? Chodí na brigády i vaše děti, nebo vnoučata? Pokud je žena matkou samoživitelkou, je často nutností, aby brigádou - třeba o víkendu - pomohli rodinnému rozpočtu středoškoláci i v průběhu školního roku... Je to i vaše zkušenost?

Finanční problémy doléhají na mnohé domácnosti a jedince. Rostou náklady na bydlení, dopravu a i potraviny. Máte i vy kvůli zvyšování cen spotřebitelského zboží i nákladů na bydlení problémy s financováním domácnosti? Navýšit příjmy rodiny je někdy potřeba prací navíc, brigádou, nárazovou činností.

Brigády jsou věc celoroční, v létě je to sice zajímavé téma hlavně pro studenty a poptávka brigádníků se zvyšuje, ale nabídka brigád se moc nemění. Pokud budeme sledovat nabídku brigád celoročně, tak nejvíce brigád je v prosinci kolem Vánoc. Na brigády chodí dnes nejen studenti, ale i nestudenti...

Jaké jsou vaše zkušenosti s brigádami, ať už v současné době, nebo třeba s brigádami vašeho mládí, s těmi studentskými?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.