Úterní Noční Linka: Zvíře z útulku – ano, nebo ne?

3. leden 2023

Přijali jste někdy do své péče zvíře z útulku? Pejska? Kočičku? Dali jste domov nalezenci, kterého jste našli u vašich dveří? Jaké jsou vaše zkušenosti se zvířaty, která byla nechtěná a vy jste jim dali nový domov?

Po Vánocích a Silvestru bývají zvířecí útulky přeplněné psy, kočkami. Některá zvířata utekla před petardami, jiných se zbavili sami majitelé, třeba jako nepohodlných vanočních dárků. Pozdě pochopili, že zvířeti nejsou schopni dát potřebnou péči.

Smutných příběhů o vyhozených a nechtěných zvířatech je na začátku nového roku i v jeho průběhu spousta. Některá dostanou šanci na nový a lepší domov u zodpovědného a milujícího páníčka, jiná ale bohužel v útulcích zůstávají. Třeba i po zbytek života. Domácí zvíře, stejně jako člověk, ale potřebuje péči a lásku. A dovede se také za to vše odvděčit velkou oddaností a nejvěrnějším přátelstvím.

Jaké jsou vaše zkušenosti se zvířátkem z útulku, s nalezencem?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.