Úterní Noční linka: S kým byste se rádi setkali po letech?

17. listopad 2020

Povedlo se vám setkat se s někým, koho jste neviděli možná už desítky let? Je někdo takový, s kým byste se po letech opravdu rádi viděli?

Zná to určitě každý z nás. Setkání s někým, koho jsme léta neviděli nebo s kým jsme se po dlouhé roky nebavili. Rozluka mohla nastat z nejrůznějších důvodů. Stěhování někam hodně daleko, ztráta adresy a telefonu, nebo nevyřešený konflikt a pocit křivdy, který nás rozdělil, nikdy jsme si onu věc nevyříkali a raději přerušili s dotyčným kontakt. Často se ale stane něco, co nás svede dohromady. Náhodné setkání, odpuštění nebo snaha vyříkat si nejrůznější příkoří, dokud je ještě čas. Někdy nás svede i samota, změna bydliště nebo snaha druhých, kteří nás s dotyčným dají dohromady.

Setkali jste se také Vy s někým, koho jste neviděli možná už desítky let? Začali jste se po několikaleté pauze znovu bavit se svým kamarádem, sourozencem nebo rodiči? Sblížili jste se po letech s někým, koho jste dlouhé roky nemohli vystát? A z jakého důvodu? Co vás přimělo zapomenout na staré křivdy? Jaká náhoda vás svedla znovu dohromady?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.