Helena Nollová |Lehké jídlo je také vařený květák rozebraný na růžičky. Na másle se ó
oprazí strouhanka a s novými bramborami a okurková i jiným salátem je to báječné.
Bedřich |Dobrý večer dneska jsem měl filé a Barbora kaše okurka dobrou noc
Jana Jirkov|Letní dobrůtka: na 1.vrstvu- 0,5 hrnku cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 hrnky čerstvého ovoce (nejlépe maliny a borůvky), 2 lžíce citronové šťávy, na 2. vrstvu-1 hrnek můsli, 0,25 hrnku cukru, 0,5 hrnku másla, postup: na vymazaný a vysypaný plech dáme hmotu z 1. vrstvy a na ní 2. vrstvu. Pečeme pozvolna 40-50 min. Podáváme horké zdobené zmrzlinou.
Michal Sedlák z Myšlína|Dobrý večer. Když se v létě urodí hodně rajčat, dělám si z nich polévku. Na postup přípravy jsem si přišel sám. Mou tajnou ingrediencí je med. Navrch pak polévku posypu parmezánem. Chutná i studená. Slyšel jsem, že v jednom španělském městečku pořádají každoročně tradiční rajčatovou bitvu. Tahle tradice se mi ale vůbec nelíbí. I když je nadúroda, s jídlem se přece nehází. Už jenom z principu. Hezké léto všem posluchačům. Dobrou noc.
frantisek svaricek|Dobrý večér p.JARKO aposl.N.L.Já v letním obdobi ,nemusím mít moc jídla z masa, mám rád brambory na jakýkoliv způsob, taky mám rád těstoviny různě upravené,nebo knedlíky s ovocem,taky miluji palačinky,v létě mám rád melouny a zmrzlinu,taky mám rád okurkové saláty. Maso hlavně bůčky ,to mám rád tak v zimě.FRANTIŠEK ZE ŽIDLOCHOVIC.
Bohumír, rychle a zběsile.|Sotva se rozjaří, už semyslí na opékání špekáčků, makrel protože uzené je snězené. začíná koloběh sázení a tak chutě na hrášek, ředkev, okurky jsou na místě. Pak nastává čas dovolených, pak zas ten spěch co sklidit nejdřív. Otevírají se domácí vína , zbytky slivovice a likérů. Tak to jde stále dokola. Zdravím N. L.
franz|mé doporučení jídla pro většinovou populaci je přesně tak, jak se říká něco o perlách a hrachu na zeď, každé roční období má své dary, jaro začalo ředkvičkami, hlávkovým salátem, následuje období s jahodami, třešně, nová cibulka, brambory, mrkev, hrášek , vejce, sýry,...samozřejmě z místních zdrojů zde na kopanicích . proč pikniky a grilování ? po-té se hledají recepty, jak snížit svoji tělesnou hmotnost , když se podíváme na dnešní populaci, tak se mi chce plakat, nadváha vládne stejně jak lidská hloupost .............pokud dám radu, dejte tělu pouze toliko, co potřebuje k svému zdravému žití a to maso si dopřejte opravdu 1x / týden , nic víc, nic méně, zdraví noční linku z chalouopky pod lesem v bílých karpatech pan franz, nyní denně mám hlávku salátu a tu si dám k zelenové polévce, tzv skleněnka, což je bez zásmažky, k večeři sklenice mléka z kopanic a krajíc suchého chleba, nevím, proč by jsem měl nosit kila své tělesné hmoty nad zdravou míru, jedině za trest, že nejsem homo sapiens
Sylva|V létě mívám jednu velkou radost. Vezmu košík a vyrazím na brněnský "zelňák" (zelný trh). Celý rok se těším až si tam koupím prima pálivou papriku. Tu pak použiji třeba do leča nebo plněnou. Nebo jen tak na chléb s máslem. Ale koš si odnáším plný nových brambor, zeleniny a ovoce od farmářů. Nedávno mě navštívil kamarád. Když si odpočinul po cestě, ptala jsem se ho, co chce k obědu. Prý nic. Po delší debatě o tom "ničem" jsem ho vyzvala ať jde se mnou nakupovat, třeba na něco dostane chuť. Právě vybalovali "kyblíky" borůvek. Sice nebyly lesní, ani tuzemské, ale vypadaly docela čerstvě. Přibrala jsem ještě bio zakysané smetany a nějaké nové lákavé nanuky. To všechno jsem doma smíchala dohromady, přisladila medem a hodovali jsme! Prý tak dobrý oběd ještě nejedl! :-) Přeji vám všem krásný večer a dobrou noc!