Upadla vám při vaření ruka s kořením? Drobné katastrofy v kuchyni se dají jednoduše zachránit
14. listopad 2022
Přepepřenou polévku nebo omáčku zachráníte jablkem. Nakrájené na kostky ho vhoďte do hrnce a krátce povařte. Chuť pepře se zmírní.
Pokud to přeženete s pálivou paprikou, zkuste přidat třeba do guláše nastrouhaný a opečený chleba nebo nastrouhanou syrovou bramboru. Příliš kyselá kulajda se srovná, když do ní přidáte kousek másla nebo trochu mléka či smetany.
A zakalený vývar vyčistí vyšlehaný vaječný bílek. Ale pozor, musí přijít do studené polévky. Opatrně jej vmíchejte, pomalu přiveďte k varu a kal na povrchu posbírejte. Úspěchy v kuchyni přeje vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.