Tři zabavené řidičské průkazy, jedna smrtelná nehoda a pokuty za více než 400 tisíc korun – tak vypadaly Velikonoce na silnicích Vysočiny

2. duben 2024 12:54

O Velikonocích na bezpečnost na silnicích dohlíželo na Vysočině 180 policistů. Během čtyřdenní dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali 1022 vozidel a zjistili 381 přestupků.

Za přestupky v dopravě padly na Vysočině o Velikonocích pokuty za 436 tisíc korun. „Jedenáct přestupků nebylo možné vyřešit na místě, policisté je předají k řešení správnímu orgánu.

Nejčastějším přestupkem bylo překročení povolené rychlosti. V 98 případech se to týkalo jízdy v obci. Za tři velmi vysoká překročení policisté řidičům na místě zabavili řidičský průkaz,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté se zaměřovali na kontrolu dodržování nejvyšší povolené rychlosti, řidiči se museli podrobit testu na alkohol a jiné návykové látky, muže zákona zajímal technický stav vozidel, i to, zda jsou řidiči a spolujezdci připoutaní a jestli za jízdy netelefonují. Ukázněnost řidičů byla podle Dany Čírtkové srovnatelná s předchozími lety

Letošní Velikonoce byly v České republice jedny z nejtragičtějších za poslední roku. K tragické dopravní nehodě vyjížděli v neděli večer před 20. hodinou taky policisté na Vysočině. „Na silnici první třídy mezi obcemi Jitkov a Ždírec nad Doubravou dva a čtyřicetiletý motocyklista nezvládl řízení a při průjezdu zatáčkou s motocyklem spadl na silnici a střetl se s protijedoucím vozidlem. Utrpěl fatální zranění, kterým na místě podlehl,“ dodala Dana Čírtková.

Spustit audio