Třeboň bude mít možná stejného starostu

6. listopad 2002

Současný starosta Třeboně Jiří Houdek (KDU-ČSL) bude zřejmě stát v čele radnice i v dalším volebním období. Podle koaličních jednání, která vítězní lidovci vedli s ČSSD, Nezávislými a US-DEU, je Houdek společným kandidátem na funkci starosty. O dvě křesla místostarostů se rozdělí lidovci a ČSSD. "Konečné složení sedmičlenné rady města bude ještě předmětem dalších jednání, nevylučujeme ani rozšíření koalice," řekl dnes Houdek ČTK.

Jedním z hlavních úkolů nového zastupitelstva bude podle něj zahájení činnosti pověřeného úřadu, který převezme část pravomocí zrušeného okresního úřadu. "Pro investiční akce ve městě bude důležité sestavení rozpočtu na rok 2003. Osobně vidím největší potřebu investic na úpravy komunikací, odstraňování povodňových škod a realizaci protipovodňových opatření," uvedl Houdek. Vítězná KDU-ČSL získala v třeboňském městském zastupitelstvu šest z celkových 25 křesel, po čtyřech pak ČSSD a ODS. Tři křesla obsadila koalice ČSNS, Volby pro město a KAN a po dvou Nezávislí a komunisté. Poslední dva mandáty přidělily hlasy voličů US-DEU a Sdružení nezávislých kandidátů - Nestranné alternativě.

V Třeboni a jejích místních částech voda v srpnu zaplavila 72 objektů, z toho 53 obydlí. Evakuováno muselo být více než 700 lidí. Odhad celkových škod převyšuje miliardu korun; z toho zhruba 230 milionů činí škody na městském majetku a asi 20 až 30 milionů na majetku k trvalému bydlení.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio