Tipy na víkend

4. říjen 2002

Vodáci budou v sobotu zamykat Lužnici. Sraz účastníků je na vodácké základně u Klikovského mostu v Suchdole nad Lužnicí, lodě na řeku vyjedou v 10 hodin.

Zábavné odpoledne připravili na sobotu v ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou. Akce ke Dni zvířat začne ve 13.30 hod.

Noc na Hradě Rožmberku můžete prožít dnes a zítra od 19 do 22 hodin. Netradiční prohlídky nesou název Živé obrazy aneb Rožmberská historie zblízka.

Podzimní hradní slavnosti se v sobotu odehrají na hradě v Nových Hradech. Dopoledne mohou návštěvníci mimo jiné zhlédnout dobývání hradní brány, v poledne, ve 14 a v 16 hodin zase uvidí, jak vojáci generála Buquoye rabují a plení.

I v neděli bude na hradě v Nových Hradech živo. Na nádvoří se od 14.00 hodin setkají hasičští helikonkáři a zasloužilí hasiči z Českobudějovicka a jejich hosté z Rakouska.

Historická vozidla budou k vidění v sobotu v Táboře. Stará auta se sjedou dopoledne u školy v Komenského ulici, odtud vyrazí na trasu přes Sezimovo Ústí zpět do Tábora a v 16 hodin budou staré vozy vystaveny na Žižkově náměstí.

Ještě dnes a zítra se koná v píseckém Domě zahrádkářů zahradnická výstava. Dnes je otevřeno do 17.00 hodin, zítra do 12.00 hodin.

Ve výstavním areálu v Soběslavi se ode dneška do neděle koná podzimní chovatelská výstava. K vidění jsou králící, holubi, drůbež či exotické ptactvo.

autor: čro čb
Spustit audio