Tipy do kuchyně: Zaručeně silný vývar, nadýchaná bramborová kaše i křupavý bramborák
Dnes pro vás mám několik tipů, které využijete při vaření.
Bramborák bude krásně křupat, když do těsta přidáte trochu tvarohu. A mnohem jemnější bude, když do něj nastrouháte kousek jablíčka.
Pokud chcete nadýchanou bramborovou kaši, nemusíte hned přidávat smetanu. Ještě do horké kaše vložte kousek másla a přidejte také ušlehaný bílek z čerstvého vejce.
Dobrý vývar se vám zaručeně podaří, když maso vložíte do studené vody. Maso se nezatáhne a všechna chuť bude ve vývaru.
A když budete smažit domácí koblihy, přilejte do těsta kapku rumu. Nevsáknou tolik tuku a budou vonět.
A na závěr něco pro fajnšmekry. Jste milovníci šampaňského? I pro vás mám radu. Pokud vám lehce zvětrá, vhoďte do láhve jednu rozinku, opět příjemně ožije.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.