Táborské Divadlo Oskara Nedbala prodává mimořádné předplatné, podpoří tak soukromé soubory, na něž dopadla koronavirová krize

27. srpen 2020 18:00

Ze 300 abonentek jich zbývá volných šedesát. Přijedou divadla Ungelt i Cirk La Putyka. Nové předplatné nazvané Plus lze koupit do 28. srpna. První inscenací budou Housle Divadla Ungelt, přijedou Jiří Langmajer i Pavel Liška.

„Kvůli povinnosti mít v sálech roušky zrušili předplatné jen jednotlivci. Zájem o letní akce byl ale nižší než jindy, kvůli diváckým obavám z koronaviru. Na podzim nabídne scéna vše, co na jaře zrušila," řekla ředitelka táborského divadla Linda Rybáková.

Dále se na podzim představí Divadlo Na Fidlovačce, Divadlo Na Jezerce, Cirk La Putyka, Pražský komorní balet, A studio Rubín nebo soubor Vosto5.

„S velkou péčí jsme vybrali několik výjimečných představení, která jsou současně poděkováním všem našim divákům za přízeň, které si nesmírně vážíme. Někteří lidé nechtějí chodit do divadla v rouškách, ale je to zanedbatelné minimum. Zatím byli jen tři, kteří se vzdávají předplatného," dodala ředitelka.

Scéna měla na jarní sezonu 1714 předplatitelů, nejvíc za posledních deset let. Na září chystá i Festival Klasici v Táboře, vystoupí třeba Ivan Klánský. 

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související