Superpotravina, o které věděly už naše babičky: Kdo zelí kysané pojídá, ten šťastný život mívá
26. listopad 2021
Ke třem základním potravinám našich předků patřily brambory, mléko a zelí. A právě zelí, tedy především kysané, je opravdovým všelékem.
Je dobré na střeva a zažívání, snižuje hladinu cukru v krvi, a dokonce působí blahodárně na kůži a oči. Při výčtu všech účinků kysaného zelí na náš organismus nesmíme zapomenout na to, co je dávno známé a prokázané.
Díky jeho pojídání také méně bolí klouby, lépe se hubne, a dokonce pozitivně ovlivňuje naši náladu. Zkrátka, kdo zelí kysané pojídá, ten šťastný život mívá. Tak na to nezapomeňte a dopřejte si ho aspoň občas, nebo raději pravidelně.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.