Středeční Noční linka: Člověk by měl přece v něco věřit

18. prosinec 2019

Jaká je vaše víra? V co věříte vy? Co vás posiluje? Je to dobro, bůh, vesmír, příroda, dobří lidé nebo víra v sebe samotné? Kdy jste se přesvědčili o síle víry v cokoliv? Jaká situace vám přinesla do života uvědomnění? Kdy vám vaše víra hodně pomohla?

Víra v cokoliv člověka posiluje a dává mu sílu zvládat nejrůznější situace. Víra, naděje a láska je na naší cestě životem důležitá. Možná nepatříte zrovna mezi ty, kteří chodí do kostela, ale přesto věříte, máte svou víru a vnímáte srdcem.

Určitě každý člověk v něco věří - někdo jen v sebe, jiný přírodě. Někdo vyrostl ve věřící rodině a víra mu tedy byla odmalička vštěpována. Někdo si našel svou víru, svou cestu.

Příklady pro nás jistě budete mít i v dnešním společném vysílání. Každý si volí svoji cestu a svobodně se rozhoduje v co chce věřit. Mnoha lidem víra pomohla překonat těžkosti a pochopit, že život je dar a zázrak.

O tom, v co věříte vy a jaká je vaše životní cesta si budete povídat v dnešní Noční lince s moderátorem Karlem Sladkým. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.