Středa: Rychle, zdravě, chutně aneb Zdravé letní večeře
Jíte rádi a rádi připravujete rychlé, ale fakt moc dobré a také zdravé letní večeře? Pochlubte se se svými specialitami. Z jakých třeba sezónních surovin, ovoce i zeleniny rádi vaříte? A když cestujete, patří k vašim zážitkům i ochutnávání specialit v cizích zemích? Přivezli jste si ze svých cest a ze svých dovolených i kulinářské inspirace a třeba i nějaká koření a další suroviny?
Že jste se dnes ještě nestačili navečeřet, nebo se držíte úsloví „Večeři dej nepříteli“? Ať tak či onak, myslím, že dnes večer nám asi všem vyhládne. Budeme totiž společně vařit, ochutnávat vaše rodinné a letní speciality a také se určitě všichni trochu přiučíme.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.