Staronové jméno oslavili třemi góly

16. únor 2004

Českobudějovičtí fotbalisté se po dvanácti letech vrátili k názvu Dynamo a hned dali svým příznivcům šanci náležitě si změnu vychutnat. V jarní premiéře porazili Zlín 3:0 brankami Lafaty, Plocka a Kuliče.

Úvod patřil hostům a jednadvacetiletý Janíček byl už ve čtvrté minutě blízko ke své první ligové brance. Jeho střelu však zastavilo břevno a hrát začali domácí. Lafata s Kuličem dvakrát v rychlém sledu provětrali zlínskou obranu, poprvé ještě bez efektu, ale ve dvanácté minutě už s gólovým zápisem. Lafata poslal po pravé straně do běhu Kuliče, ten mu míč parádně vrátil a nejlepší českobudějovický střelec dal z 18 metrů už svůj sedmý gól v této sezoně. Možnost vyrovnat měl v 19. minutě Koubský, ale s jeho hlavičkou si brankář Kafka poradil. Víc šancí však měli domácí, v jejichž středové řadě dostal poprvé příležitost Dvořák ze Synotu. Druhý gól jim doslova daroval Marcel Lička. Blízko středové kruhu otálel s rozehrávkou, až mu Plocek míč vypíchl a dlouhé sólo korunoval druhým gólem. Těsně před přestávkou mohl Lafata výhru zpečetit, ale zlínský brankář Novák ho zastavil odvážným pádem pod nohy. Novák měl plné ruce práce i po změně stran. Nejprve ho otestovla Adam střelou z dálky, pak ve výborné pozici hlavičkoval Kulič, ale trefil přímo brankáře. Budějovický útočník si všechno vynahradil v 52. minutě, kdy se k němu odrazil Lafatův centr a Kulič ho zkušeně poslal do sítě. Naděje hostí na alespoň čestný úspěch při Švachově střele zmařil praporek signalizující ofsajd.

Výsledek: České Budějovice - Zlín 3:0 (2:0) Branky: 12. Lafata, 40. Plocek, 52. Kulič. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Pastyřík. ŽK: Horejš (Budějovice). Diváci: 3150. Sestavy: České Budějovice: Kafka - Pončák, Horejš, Homoláč, Leština - Vozábal (84. Gruber), Adam, Dvořák, Plocek - Lafata (69. Smíšek), Kulič (75. Matoušek). Trenér: Tobiáš. Zlín: Novák - Vidlička, Švach, Koubský, Hubáček - Lička (59. Mucha), Červenka, Lasota, Dobeš - Janíček, Nehoda (59. Novosad). Trenér: Mareček.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio