Sobotní Noční linka: Jak chutná váš osvědčený rodinný recept?
Dnes spolu v Noční lince Českého rozhlasu oživíme tradiční rodinné recepty!
Každý z nás má jistě někde doma na kusu papíru založeném v kuchařce recept po mamince, babičce nebo prababičce a zajisté se jedná o nějakou specialitu. Pochlubíte se s ní? Jaký poklad se u vás v kuchyni dědí z generace na generaci? Můžete prozradit nějaký kulinářský trik, který usnadní život v kuchyni ostatním posluchačům? Jaké koření je podle vás zázračné? Kdo vás naučil vařit? Používáte recepty a kuchařky nebo vážíte suroviny „od oka“?
Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!
Související
-
Jablečný koláč s poznámkou „Tomovi chutnalo“ nebo „přisladit“. Recept z kuchařky Marie Baťové
Zajímá vás, co rád jedl Tomáš Baťa? Český rozhlas Zlín nahlédl do soukromí jeho kuchyně. Podnikatelova manželka Marie Baťová byla výborná kuchařka.
-
Co jsou šmetrdóle? Padesát let starý recept na trubičky pochází z Míkovic, pekly se v Babicích
Pochoutkový rok se zastavil v Babicích na Uherskohradišťsku.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.