Sobotní Noční linka: Jak chutná váš osvědčený rodinný recept?
Dnes spolu v Noční lince Českého rozhlasu oživíme tradiční rodinné recepty!
Každý z nás má jistě někde doma na kusu papíru založeném v kuchařce recept po mamince, babičce nebo prababičce a zajisté se jedná o nějakou specialitu. Pochlubíte se s ní? Jaký poklad se u vás v kuchyni dědí z generace na generaci? Můžete prozradit nějaký kulinářský trik, který usnadní život v kuchyni ostatním posluchačům? Jaké koření je podle vás zázračné? Kdo vás naučil vařit? Používáte recepty a kuchařky nebo vážíte suroviny „od oka“?
Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!
Související
-
Tradiční regionální speciality Zlínského kraje
S Českým rozhlasem Zlín se můžete v reportážích vydat za jídly, která jsou tradiční a specifická pro jednotlivé regiony našeho kraje.
-
Jablečný koláč s poznámkou „Tomovi chutnalo“ nebo „přisladit“. Recept z kuchařky Marie Baťové
Zajímá vás, co rád jedl Tomáš Baťa? Český rozhlas Zlín nahlédl do soukromí jeho kuchyně. Podnikatelova manželka Marie Baťová byla výborná kuchařka.
-
Co jsou šmetrdóle? Padesát let starý recept na trubičky pochází z Míkovic, pekly se v Babicích
Pochoutkový rok se zastavil v Babicích na Uherskohradišťsku.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová