Silon opět vyplatí dividendy

23. červenec 2004

Z loňského čistého zisku 58,8 milionu korun a.s. Silon vyplatí 37,1 milionu korun na dividendách.

Po skončení poslední valné hromady to ČTK řekl člen představenstva společnosti Ivo Brauner. Akcionáři po zdanění získají na jednu akcii 41 korun. Silon vyplatí dividendy podruhé, loni činily 21 korun na akcii, když firma vykázala zisk 33,6 milionu korun.

Společnost, která je významným výrobcem polyesterových vláken, kompozitů a plastů, zvýšila loni meziročně tržby o deset milionů na 2,07 miliardy korun. Přitom loni omezila produkci plastů, když dvě linky na vytlačované plasty prodala a rozhodla o prodeji celé divize vstřikovaných plastů společnosti Biranal. Po přídělech do rezervního a sociálního fondu a výplatě tantiém členům dozorčí rady společnost podle Braunera loňský nerozdělený zisk v částce téměř 15,5 milionu korun použije ke krytí rozvojových finančních potřeb.

Základní kapitál a.s. Silon, jehož majoritním vlastníkem je německá společnost Consil Verwaltungs und Beteiligungsgesellschaft GmbH, činí 769,885 milionu korun. Stoprocentními dceřinými společnostmi Silonu jsou Constab Kanada, a SILON International GmbH Německo. Patří mu i padesátiprocentní podíl ve výzkumném ústavu Polymer Institute Brno. Loni Silon zaměstnával v průměru 818 lidí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio