Sezimovo Ústí zaplatí za rekonstrukci náměstí o půl milionu víc

18. srpen 2005

Rekonstrukce náměstí Tomáše Bati v Sezimově Ústí na Táborsku, kterou firma Stavby silnic a železnic zahájila na začátku července a potrvá až do konce října, se prodraží zhruba o půl milionu korun.

Výměna kanalizace na dešťovou vodu totiž bude podle starosty Miroslava Vocílky oproti původním předpokladům stát více. Radní již proto začali hledat peníze v rozpočtu, píšou Táborské listy, regionální příloha Deníků Bohemia (DB). Podle původních plánů měla první etapa prací přijít na 5,5 milionu korun. Ústí získalo pět milionů jako státní dotaci, zbytek mělo uhradit ze svého rozpočtu. "Při zadávání zakázky nikdo z nás nevěděl, v jakém je (kanalizace) stavu. Projekt počítal s tím, že jí polovinu vyměníme. Nakonec se ukázalo, že je ve špatném stavu a bude třeba vyměnit ji celou," uvedl Vocílka. Kromě opravy kanalizace zařadila radnice do první etapy rekonstrukce také vybudování chodníku podél cyklostezky, s nímž projekt počítal až v další fázi. Dominantou opravené části náměstí budou velké sluneční hodiny. Jejich rafičku bude tvořit socha ve stylu Olbrama Zoubka, kterou pro město vytvoří sochař z Pelhřimova.

Zda bude obnova náměstí pokračovat příští rok další etapou, závisí na tom, jestli město získá dotaci od státu. Druhá fáze oprav si vyžádá deset milionů korun, dodává deník.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio