Schneider v Písku rozšiřuje výrobu

14. červen 2004

Společnost Schneider Electric přesunula kompletní výrobu stykačů značky Telemecanique z irského závodu do jihočeského Písku.

Výroba stykačů tu začala na konci března. Rozšířením výroby se v tomto roce zvýší počet zaměstnanců závodu o 150 na celkových 585. Roční obrat továrny vzroste díky transferu o 80 procent na 1,5 miliardy korun. ČTK to řekl ředitel závodu Jiří Kálal.

"Rozšířením výroby se písecký závod stal jedním z největších závodů Schneider Electric v Evropě, větší závody naleznete jen v Asii," dodal. Přesun výroby, který si vyžádal 80milionovou investici do rozšíření výrobních ploch závodu v Písku, bude podle tiskové zprávy společnosti přínosem i pro tuzemské dodavatele. Ti závodu dodávají 40 procent objemu materiálu pro výrobu. Změna vyráběného sortimentu výrazně ovlivní i objem exportu. Pětadevadesát procent výrobků putuje z Písku do globálního skladu společnosti ve francouzském Evreux, odkud jsou dále distribuovány do světa. Zbylých pět procent výrobků je určeno pro domácí trh.

Společnost se v píseckém výrobním závodě zaměřuje na sériovou výrobu elektromechanických přístrojů. Vyrábí například prvky pro jištění motorů, stykače, relé, spínače, motorové spouštěče a tlačítkové ovladače. V současné době zaměstnává 550 lidí. Obrat společnosti v České republice loni činil 1,9 miliardy korun. Celosvětově Schneider Electric zaměstnává 74.300 zaměstnanců a za loňský rok vykázal prodej 8,8 miliardy eur.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio