Schneider Electric se spojí s Lexel Electric

31. červenec 2003

Společnost Schneider Electric (SE) chce od srpna spojit své obchodní aktivity s ostravskou společností Lexel - Electric.

Slibuje si od toho rozšíření nabídky na kompletní sortiment od přístrojů vysokého napětí po koncové vypínače a zásuvky. Současně firma rozšíří i síť svých poboček o ostravské sídlo Lexel - Electric, řekla ČTK Věra Ciprysová ze společnosti Cvetler&Pořízek, která firmu mediálně zastupuje.

Lexel - Electric, patří do koncernu Lexel, který Schneider Electric odkoupil v roce 1999. Podle Ciprysové by se ostravská firma měla do konce roku plně integrovat do společnosti Schneider Electric. Ta hodlá využít potenciálu zaměstnanců obou firem ke zrychlení růstu a dosažení lepších provozních výsledků v příštích letech. Schneider Electric je předním celosvětovým výrobcem zařízení pro přenos a rozvod elektrické energie a pro průmyslovou automatizaci s 72.000 zaměstnanci ve 130 zemích světa. Obrat dosáhl více než 9 miliard eur (asi 288 miliard korun). V ČR má výrobní závod v Písku, kde montuje především elektromechanické přístroje v malých a středních sériích určené pro český i světový trh. Další pobočky má v Praze a v Brně. Společnost Lexel je předním evropským dodavatelem řešení v oblasti elektrických, telekomunikačních a datových sítí a řídicích aplikací pro stavebnictví. Obrat koncernu činí asi 650 milionů eur (20,8 miliardy korun) a pracuje pro něj asi 6000 zaměstnanců.

Lexel - Electric s hlavním sídlem v Ostravě vznikla roku 1995 pod názvem Amperie, s.r.o., jako obchodní společnost se zaměřením na dovoz elektroinstalačního materiálu. V roce 1997 byla firma oslovena koncernem Lexel a na základě společného jednání vznikla společnost Lexel - Amperie, a. s. V roce 2001 se společnost transformovala na Lexel - Electric, a.s., a stala se pevnou součástí nadnárodního koncernu. V roce 2002 dosáhl obrat firmy v České republice 93 milionů Kč.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio