Rekonstrukce zimního stadionu v Krumlově spěje do finále

25. srpen 2004

Opravy českokrumlovského zimního stadionu se blíží ke konci. Vyměněna byla technologie chlazení, jehož rekonstrukci si vyžádaly častější havárie čpavkového zařízení.

Stadion nyní čeká instalace nových střídaček, trestných lavic, časomíry a kabin pro brankové rozhodčí. V rozpočtu města je na opravu stadionu, která by měla být dokončena do zahájení hokejové sezony, vyhrazeno 25 milionů Kč. ČTK to řekla mluvčí českokrumlovské radnice Jana Zuziaková.

Práce na změně chladicího systému začaly v březnu. "Množství jedovatého čpavku kolujícího pod ledovou plochou ve 22 kilometrech trubek se z 6000 kilogramů snížilo na 600 a pod ledem proudí již neškodný glykol," řekla Zuziaková. Nyní se na stadionu dokončují poslední práce ve strojovně, nátěry a izolace rozvodného potrubí a poslední úpravy na mantinelech okolo ledové plochy a rozvodných kanálech. Se zahájením zkoušek nové technologie se počítá již v tomto týdnu. Radní na svém posledním zasedání odsouhlasili i instalaci nových střídaček, trestných lavic, časomíry a kabin pro brankové rozhodčí. "Na řadu by mělo přijít také zvýšení úrovně podlahy u střídaček a trestných lavic," dodala Zuziaková.

Po rekonstrukci, na kterou město dostalo dotaci ve výši 17,5 milionu korun, bude možné plochu využít k různým účelům. Na českokrumlovském zimním stadionu by se tak mohly konat i koncerty, autosalony a další společenské akce.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio