Rady z etikety Ladislava Špačka
Nejnovější články
-
Je v pizzerii slušné požádat o parmazán nebo pecorino navíc? Radí Ladislav Špaček
Dnes se zaměříme na sýr italského typu, který je poměrně drahý. Setkáme se s ním třeba v pizzeriích. Sluší se obsluhu požádat o dodatečnou porci sýru? Radí Ladislav Špaček.
-
Nehody u stolu jsou běžné. Kdy je čas odejít domů a kdy si oblek zvládneme vyčistit sami?
U stolu občas dojde k nějaké nehodě: třeba se potřísníme, kápne nám polévka na oblečení, vylejeme skleničku. Co dělat? Máme se omluvit? Máme odejít? Radí Ladislav Špaček.
-
Kde můžete spropitným urazit a odkdy se platí v Česku a v jaké výši, prozrazuje Ladislav Špaček
Jsou země, kde zákazníci spropitné nedávají, například Japonsko nebo Itálie. Japonci dokonce považují spropitné za nezdvořilé vůči personálu.
-
Ukrajování a napichování sýra ze společného prkénka má své pravidlo. Znáte ho?
Sýr má mnoho tvarů a mnoho způsobů servírování. Může být podávaný na kostičky, může to být plátkový sýr, někdy je přinesen podnos, na kterém jsou kusy sýr i nožík.
-
Jak jíst rohlík nebo chléb ke gulášové polévce? Nebuďte jako dědeček z minulého století
Často k polévce dostaneme pečivo. Jak k ní jíst rohlík nebo chléb? Můžeme si ho namáčet, ukusovat. Co s ním máme dělat? Radí Ladislav Špaček.
-
Jak si na rautový talířek přemístit kyselou okurku? Bez vidličky se neobejdete, na ruce zapomeňte
Naložené kyselé okurky mnozí vítají jako přílohu. Jak je způsobně přendat na talířek, pokud je na banketu vidíme plavat v misce? Můžeme zalovit rukama, nebo jen příborem?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »