Připálený pudink u dna je běžný problém, který můžete jednou provždy vyřešit
Vaříte pudink a běžně se vám připaluje u dna? Vymažte hrnec nejdříve máslem a uvidíte, že se to už nestane a pudink bude krásně voňavý.
Aby byl váš koláč z litého těsta krásně nadýchaný, přidejte do připraveného těsta ještě deci vlažné vody.
Přesolenou polévku zachráníte rozšlehaným vajíčkem. Nalijte ho do vařící polévky a po chvíli seberte z povrchu, nebo polévku přeceďte.
Vaříte maso a to nechce změknout? Zkuste při varu přidat trochu piva.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.