Přiná

29. březen 2021 14:33

Přinášejí vajíčka z papíru, pestrobarevná nebo ozdobená kávovými zrnky. Kraslice všech různých druhů i velikostí budou zdobit budou strom na místní mezigenerační zahradě. Na zdobená vajíčka se jela podívat i naše reportérka.

Vajíčka přinesla do SeniorPointu i Alena Kneiflová. Malovala je společně se svou pětiletou vnučkou Julií. Jak ukazuje Hana Rabenhauptová z Městského úřadu Prachatice, vajíček už se sešly desítky. A jejich autory jsou senioři, dospělí i děti:

„Vyndávám teď vajíčka polepená kávovými zrnky, pak držím vyfouklé vajíčko obdrátkované, což je jemňounká práce. K dnešnímu dni máme asi přes sto dvacet vajíček. To jsem zvědavá, kolik jich pak na ten strom dáme,“ uvažuje Hana Rabenhauptová.

K Velikonocům kromě kraslic neodmyslitelně patří i pomlázka. Pro SeniorPoint ji každoročně vyrábí pan Karel Hrůza, který v reportáži stihne vyšlehat i naší reportérku.

Podobně jako já se mohou nechat vyšlehat i ti, kteří na mezigenerační zahradu SeniorPointu přijdou. A pan Hrůza jim i nějakou pomlázku uplete, říká Hana Rabenhauptová.

Vajíčka mohou lidé do SeniorPointu nosit až do 31. března. Jak to tam vypadá s přípravami na Velikonoce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Celou reportáž Kristýny Barchini si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

Spustit audio