Přestavba strakonického bazénu se zatím odkládá

9. květen 2003

Rozsáhlá přestavba strakonického plaveckého stadionu, která počítá až s šedesátimilionovou investicí, se o rok odkládá. Důvodem jsou loňské povodně, které budovu staticky narušily a vyžádaly si v první řadě opravu přítoků do venkovního bazénu.

Poškození ale není tak velké, a 1. června se tak počítá s otevřením areálu pro veřejnost, řekl ČTK vedoucí stadionu Martin Valtr.

Město původně zvažovalo návrh na vytvoření špičkového "vodního světa" za zhruba sto milionů korun, kde by byly nejmodernější atrakce včetně tropické řeky, vodních masáží i restaurace. Postupně byla vypuštěna restaurace a centrum na squash a bowling, vodní atrakce však zůstaly nezměněny. Projekt počítá s výstavbou na tři etapy v horizontu asi pěti let, ale vše bude záležet na penězích. Podle Valtra se měly již letos uskutečnit některé úpravy a modernizace filtrů a potrubí pod současným krytým bazénem. Správa tělovýchovných a rekreačních zařízení od nich však musela ustoupit, protože se ukázalo, že loňské povodně utrhly potrubí k padesátimetrovému venkovnímu bazénu a začala tudy unikat voda. Strakoničtí chtějí oficiálně zahájit letní sezonu 1. června otevřením venkovního areálu. Pokud by ale v květnu trvala podobná vedra jako nyní, jsou připraveni pustit veřejnost do nekrytého bazénu již od 20. května.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio