Praktické rady do domácnosti: Skořice do svíčkové a pivo do vajíček
5. květen 2022
Skořice nepatří jen do štrůdlu a pivo se dá využít také jinak než jen jako oblíbený mok. Proč skořici přidat do omáček a pivo do míchaných vajec?
Dnes pro vás mám pár těchto praktických rad:
- Pokud jste zahustili jídlo bramborovým škrobem, vařte ho už jenom chvilku, jinak opět zřídne.
- Skořice nepatří jenom do štrůdlu. Svíčkové a rajské omáčce dodá jemnou chuť a krásnou vůni.
- Míchaná vejce budou lahodnější, když ještě do syrových zašleháte malou lžičku majonézy.
- Trojobal bude na řízcích lépe držet, když do vajíčka přidáte trochu piva.
- Pomeranče a grapefruity půjdou lépe oloupat, když je necháte na pár minut plavat ve vlažné vodě.
- Hovězí maso v guláši bude křehké a dříve uvařené, když do hrnce přidáte polévkovou lžíci rumu. To stojí za vyzkoušení, nemyslíte?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka