Pondělní Noční linka: Školáci a vysvědčení

31. leden 2022

Pololetní vysvědčení bylo důležité v posledním ročníku základní školy, stejně tak na škole střední. Vzpomenete si ještě, jaké jste měli v těchto ročnících vysvědčení? Poslechli jste rodiče, kteří vás nabádali k tomu, abyste se učili, nebo jste školu brali velmi ležérně? Existovala situace spojená s vysvědčením, která vás překvapila? Byli jste za špatné známky trestáni?

Vybaví se vám učitel, který i přes nepříznivé známky vámi neoblíbeného předmětu měl vaši úctu a autoritu? Jaký předmět jste ve škole naopak milovali? Bylo to zásluhou učitele nebo vás prostě předmět bavil? Jak jste k vysvědčení přistupovali v rodičovské roli? Snažili jste se děti pozitivně motivovat?

Školní vysvědčení je potvrzení o výsledcích vzdělávání ve škole, které se vydává žákům základních a středních škol dvakrát do roka, zpravidla poslední lednový pracovní den a poslední červnový pracovní den. Podle školského zákona se výsledky v jednotlivých předmětech hodnotí slovně nebo klasifikačním stupněm.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.