Pondělní Noční linka: Jaro je tady

22. březen 2021

Astronomicky nám jaro letos začalo v sobotu 20. března v půl jedenácté dopoledne. Sluníčko i příroda se nám pomalu, ale jistě probouzí. Jaro nám otevřelo své brány. Chystáte se, že budete chodit více do přírody? Co pozorujete na jaře nejraději? Máte na vaší zahrádce první jarní kytičky? Chodíte na procházky mnohem více než v zimě? Máte s nástupem jara mnohem více elánu? Co se u vás mění s nadcházejícím jarem?

Slunce začíná na rovníku v den jarní rovnodennosti a stěhuje se směrem na sever k obratníku Raka, dny se u nás prodlužují. Řada z nás na nástup jara čekala, těšila se možná ještě o něco více, než v uplynulých letech. Meteorologické jaro začíná 1. března a končí 31. května. Jarními měsíci jsou březen, duben a květen. Astronomické jaro začíná jarní rovnodenností a končí letním slunovratem.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.