Pomáhat můžeme všichni. Každý najde někoho, kdo pomoc potřebuje, říká Žena regionu

9. říjen 2018 14:34

Vítězkou devátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Královéhradecký kraj stala PR manažerka Tereza Melišová. V hlasování veřejnosti obdržela v konkurenci dalších devíti nominovaných aktivních žen kraje nejvíce hlasů. 

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v pondělí 8. října v Galerii moderního umění v Hradci Králové. Ocenění Tereze Melišové předali za přítomnosti zástupců a partnerů soutěže radní Královéhradeckého kraje Rudolf Cogan a výkonná ředitelka neziskového projektu Žena regionu Marie Heřmánková.

„Vítězka letošního ročníku nepatří k těm ženám, které by se v dnešní uspěchané době soustředily jen na sebe a svou kariéru. Tereze Melišové není její okolí lhostejné a neváhá obětovat svůj čas pro druhé. Nesmíme však zapomenout na zbylých devět nominovaných. Chci jim touto cestou poděkovat za jejich práci a velký přínos pro náš kraj,“ uvedl Rudolf Cogan.

Deset nominovaných v soutěži Žena regionu

Žena regionu Královéhradeckého kraje Tereza Melišová se svými kolegyněmi pomáhá nejen neurochirurgickému dětskému oddělení pražské nemocnice Motol, ale i Fakultní nemocnici Hradec Králové, dětem z Klokánku v Teplicích, nebo Azylovému domu pro matky s dětmi v Hradci Králové. Tereza se stala Dobrým andělem, tedy patronem rodin, kde jeden z členů onemocněl rakovinou či jiným závažným onemocněním.

Ženou regionu je Tereza Melišová

Záleží jí také na lidech bez domova. K jejím nezištným aktivitám se připojují stále další lidé, je pro ně inspirací.

Čtěte takéPomáhat s radostí

Tereza Melišová postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese krajská vítězka, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se uskuteční 25. října 2018 v Senátu Parlamentu ČR.

Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu ČR, Asociace krajů ČR a Kraje Vysočina.

Tereza Melišová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové spolu s Pavlou Kindernayovou
autor: Milan Baják | zdroj: Královéhradecký kraj
Spustit audio

Související