Polévka Daal
Kuchaři Himmat, Shishpal a Jasveer pocházejí z horské vesnice Padagali v Indii. Vaří v jedné z brněnských indických restaurací, do které se v dnešním Apetýtu vydáváme pro recept. Provází nás Jakub Marek.
Na indickou polévku budete potřebovat:
- 200 g žlutá čočka
- 1 l voda
- trochu oleje
- utřený česnek
- zázvor
- kurkuma
- mletý koriandr
- drcený kmín
- sůl
- trochu citronové šťávy
Postup:
- Indická polévka Dal Soup se připravuje v hluboké pánvi.
- Čočku den dopředu namočíme.
- Slitou čočku vsypeme do pánve a zalijeme litrem vody.
- Přidáme trochu oleje a dáme vařit.
- Dále ochutíme třeným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kurkumou, mletým koriandrem, drceným kmínem, solí a trochou citronové šťávy.
- Vaříme vše dohromady asi 50 minut.
- Nakonec polévku rozmixujeme na krém.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.