Podnikatelé na Kramolíně těžili z úspěšné sezony

21. duben 2004

Podnikatelům v okolí Kramolína u přehradní nádrže Lipno na Českokrumlovsku přinesla letošní zimní sezona téměř stejné tržby, jaké mají v hlavní letní sezoně.

Deník Právo v své jihočeské příloze uvedl, že podnikatelé profitují z vylepšeného lyžařského areálu Kramolín, který navštívilo 74.000 tisíc lyžařů. Podle ředitele společnosti Lipno servis Luboše Krejzy za služby v okolí Kramolína, v Lipně nad Vltavou a ve Frymburku utratili více než 70 milionů korun.

"Jedná se o lokální záležitost, ale je to přesně podle našich plánů. Chceme, aby zde zůstaly pokud možno veškeré restaurace i hotely v plném provozu po celý rok. Počítali jsme však, že návštěvnost Lipna nad Vltavou v souvislosti s lyžařským areálem poroste pozvolněji. Je to opravdu dobrý rozjezd," uvedl Krejza. Spolumajitel restaurace Admirál v Lipně nad Vltavou Martin Rolník připomněl, že únorové tržby byly stejné jako v loňském srpnu. Firma rozhodnutí, že bude mít otevřeno po celý rok, určitě nelituje. Hosté, i zahraniční, jsou podle něj spokojeni jak s lyžováním, tak s úrovní služeb. "Podobnou zimu skutečně nepamatujeme. Celou sezonu bylo dost sněhu a za příliv hostů může určitě i řada vylepšení na kramolínských sjezdovkách," ocitoval list ředitele hotelu Gabreta Bohumila Srba. Příliv zimních turistů ocenil i starosta Frymburku Oto Řezáč. Tento trend je podle něj pozitivní i z hlediska zaměstnanosti v obci. "Chceme, aby se Lipno stalo celoroční turistickou záležitostí. Letošní zima jednoznačně ukázala, že je to možné, a doufám, že budeme pokračovat," uvedl starosta.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio