Písek hledá provozovatele pro bývalý stadion Dukla

10. září 2004

Písecká radnice hledá provozovatele bývalého armádního stadionu Dukla, který by měla v blízké budoucnosti získat do svého majetku v rámci reformy armády.

Radní očekávají, že stadion bude sloužit především komerčním sportovním aktivitám, zároveň by ale chtěli, aby jej mohla využívat i místní mládež.

"Hledáme investory, kterým bychom svěřili tento majetek do nájmu a oni by tam realizovali svůj záměr," řekl ČTK starosta Písku Luboš Průša. Podle něj má město několik kritérií pro výběr případného provozovatele. Ten se především musí s projektem trefit do strategického plánu rozvoje města a musí také přinést nová pracovní místa, protože jich v Písku po odchodu armády poměrně dost ubylo. Zároveň chce radnice domluvit výhodné podmínky nájmu a případného odkupu, kdyby se záměr ukázal být pro Písek užitečný. Podle Průši lze očekávat především komerční využití stadionu, ale bylo by dobré, kdyby jej například dopoledne mohly využívat místní školy. Zároveň město nabízí propojení aktivit sportoviště s hotelem, který v lokalitě vlastní. Radní rozhodli vypsat výběrové řízení, do něhož je možné se přihlásit do konce roku.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio