Pečete doma z kynutého těsta? Iva Hüttnerová radí, jak uchovat kvásek
4. srpen 2022
Pečení domácích kynutých koláčů, buchet, rohlíků a chleba je opět ve velké módě. Dnes mám pro vás tip, jak uchovat zbylý kvásek.
Pokud všechen kvásek nespotřebujete, nemusíte ho vyhazovat. Stačí jeden jednoduchý trik. Potřebovat budete jen trochu žitné mouky. Tu postupně přisypávejte ke zbylému kvásku, až bude úplně suchý a bude se drolit. Potom ho uzavřete do skleněné nádoby a uložte do lednice. Použít ho můžete bez obav ještě následující tři měsíce. Stačí ho jen oživit vlažnou vodou.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.