Pátek: Tombola za všechny peníze

9. leden 2015

Vyhráli jste někdy v tombole? Máte šťastnou ruku na výhry? Jaké výhry jste si z tomboly přinesli domů? A jaké výhry jste raději na plese rovnou nechali? Je těžké v dnešní době sehnat ceny do tomboly?

Plesová sezóna je v plném proudu - plesy myslivecké, hasičské, obecní, firemní… Zkrátka je jich až do jara bezpočet. To si člověk někdy přinese hasičák, jindy bažanta, zájezd, ale také hromadu hnoje, hrnek ovsa nebo obyčejné propisky.

U nás na Třeboňsku je oblíbenou výhrou cesta kolem Světa. V obálce pak najdete plánek, kudy vede naučná stezka kolem rybníka Svět. Zkuste si vzpomenout, co vtipného, hodnotného nebo zajímavého jste si z plesu přinesli. Třeba to ještě máte doma. Nebo jste naopak jedním z organizátorů a teď máte plné ruce práce se sháněním tomboly, protože to není v dnešní době vůbec jednoduché?


autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.