Páteční Noční linka: Naše jarní chutě

28. únor 2020

Berou vás nějaké jarní chutě, když už zima končí a tělo se hlásí třeba o čerstvé bylinky, první zelené natě a lepší chutě, které mohou naše jídla jenom vylepšit? Jaké jídlo je pro vás symbolem jara? Jsou to třeba až velikonoční speciality? Nebo odlehčená jídla, kde je hodně zeleniny a ovoce? Máte nějakou svoji jarní specialitu?

Většina z nás má jídlo a chutě na něj po celý rok. Bohužel na mnohých je to také dost vidět. Ale zpět k jídlu. I tradiční česká kuchyně nabízí různé sezónní recepty a určitě se liší kuchyně zimní a jarní, potažmo letní. Prostě naše tělo začne mít jiné chutě a tělo si také říká o to, co mu už dlouho chybělo. Jaké jsou ty vaše jarní chutě a na jaké jídlo si rádi vzpomenete a říkáte si, že byste ho měli uvařit?

Richard|Pěkný večer, co se týká jitrocelu kopinatého - stačí si jednu rostlinku přinést z louky na zahrádku a nechat vykvést....:-) Stalo se mi tak před mnoha lety a jitrocelové listy sklízím celý rok. Je to opravdu vděčná a užitečná bylina. Sice se špatně suší (musí se velmi pomalu a opatrně, jinak zčerná), ale je z ní výborný sirup proti kašli. Přeji pěkný večer, příjemné volající....rád Vás poslouchám. Richard
608xxx848|BYLA JSEM V IZRAELI A INDII. OBLIBILA JSEM SI JEJICH CHLEBA. CESKY JE TAKE VYBORNY. HLAVNE CERNY,TOUSTNVY,ZE ZMRAZENEHO TESTA .ATD. JE VYBORNY KE
721xxx140|je mi jedno, zda je jaro,nebo zima,s pekacem plného masa je mi vzdy,prima. Hana z Biliny zdravi Vas Jitko i nocnatka