Páteční Noční linka: Legendární nákupy v síti obchodů Tuzex

24. listopad 2023

Vzpomenete si ještě na pestrou paletu nabídky zboží v Tuzexu? Jak složité bylo pro vás získání platebních šeků (bonů)? Co vlastně byl člověk ochotný udělat pro získání zboží ze západu? Vybavíte si ochotu prodavaček a vůni prodejny?

Tuzex byl před rokem 1989 prakticky jediným místem, kde byla po desítky let k dostání západní spotřební elektronika, potraviny, vozidla, oblečení, kosmetika. Třeba v roce 1968 se na pultech prodejen objevily první džíny od italské firmy Rifle. Ty se zejména mezi mladými staly nejnakupovanějším druhem oblečení v Tuzexu vůbec.

Vzpomenete si ještě na neobyčejné nákupy v Tuzexu? Budu rád, když se zapojíte do vysílání dnešní Noční linky. Na vaše odpovědi se už teď těší z pražského studia Honza Macoun.

Volat do studia můžete během vysílání na telefonní číslo 731 800 900. K dispozici je také e-mailová adresa linka@rozhlas.cz.

autor: Honza Macoun
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.