Parkování na českobudějovickém sídlišti Máj je pro obyvatele noční můrou

8. říjen 2013

Obyvatelé českobudějovického sídliště Máj se dlouhodobě potýkají s nedostatkem parkovacích míst. Když se lidé odpoledne vrací z práce, nemají kde zaparkovat. Běžným jevem tak jsou auta stojící na chodníku a někdy dokonce i uprostřed vozovky.

„Člověk sem přijede v půl čtvrté odpoledne a už nemá kam zaparkovat. Takže se nedivím lidem, že si zaparkují před auto,“ stěžuje si rozhořčená obyvatelka. Podle ní není správné, že některé z takto zaparkovaných vozů končí s pokutou.

Policisté ale musí řešit každý ohlášený přestupek, vysvětluje českobudějovický primátor Juraj Thoma:

„V každé ulici se občas najde někdo, kdo je schopen na městskou policii volat třeba i několikrát denně jenom proto, že má na někoho ze sousedů pifku. Když policisté přijdou na konkrétní oznámení, například že auto s nějakou SPZ špatně parkuje, tak zase nemůžou vyřešit jenom to jedno auto. Musí s odpuštěním ,oflastrovat‘ úplně všechny, což jsou téměř všechna auta, která stojí ve druhých řadách a která stojí částečně na chodníku.“

Vzhledem k tomu, že nedostatek parkovacích míst na sídlišti Máj je dlouhodobým problémem, českobudějovická radnice se snaží hledat řešení.

Spustit audio