Pár dobrých rad do kuchyně, které fungují i po sto letech
Jak praví známé pořekadlo, kde se dobře vaří, tam se dobře daří! A proto vám i dnes přináším několik tipů na ještě lepší domácí vaření.
Samozřejmě jsou to rady i sto let staré a stále fungují. Maso při vaření rychleji změkne, přidáte-li do vody špetku jedlé sody nebo lžíci rumu. Pečené maso bude měkké, potřete-li ho před pečením citronem a necháte půl hodiny stát. Řízky pěkně osmažíte, když je po klasickém trojobalu ještě protáhnete rozšlehaným bílkem a karbanátky můžete smažit jen na posolené pánvi, vlastního tuku mají dost a vy tak uděláte alespoň něco málo pro své zdraví.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.